home
De Salon
Prijslijst
De behandeling
Foto's
Contact
Gastenboek
Webshop

De behandelingen

Elke vachtstructuur heeft een andere verzorging nodig. We onderscheiden de onderstaande technieken. Bij sommige rassen worden verschillende technieken gebruikt.

Knippen/scheren
Het haar wordt met een tondeuse, een rechte of effileerschaar ingekort tot de gewenste lengte of gewenst model bereikt is.
Bij diverse rassen zoals bijv. : Poedel, Maltezer, Boomer.

Plukken
Ruwharige honden worden geplukt. Bij het plukken worden uitsluitend de vingers of een trimmes gebruikt. Alle haren die 'rijp' zijn worden met stevige rukjes uit het haarzakje getrokken. Dit gebeurt met kleine plukken tegelijk. Onder het rijp zijn van het haar wordt verstaan dat alle dekharen in de rui zijn. De haren zitten hierdoor los in het haarzakje en kunnen makkelijk verwijderd worden. Als het haar goed rijp is, doet plukken geen pijn.
Er komt geen schaar aan te pas! Veel mensen zijn eigenwijs en besluiten hun ruwharige hond toch te scheren of te knippen, dit is absoluut funest voor de vacht. Het levert namelijk een enorme verandering in de vachtstructuur op, met allerlei problemen van dien.
Bij diverse rassen zoals bijv. : Cairn Terrier, Airedale, West-Highland Terrier, Schnauzer

Ontwollen
Deze techniek wordt toegepast bij stokharige honden die veel onderwol bezitten. Een stokharige hond kun je door de rui helpen door zo veel mogelijk onderwol uit de vacht te kammen. Hierbij worden alleen borstels gebruikt en eventueel een krachtige föhn die de haren eruit blaast. Na deze behandeling moet de vacht rusten om een nieuwe wollaag aan te maken
Bij diverse rassen zoals bijv. : Labrador, Samojeed , chow chow

Uitdunnen
Deze honden moeten hun natuurlijke uiterlijk blijven houden. Om dit effect te bereiken, wordt eerst met de hand de wol eruit geplukt. Mocht het dan nog niet mooi glad vallen, wordt een effileer schaar als hulpmiddel gebruikt.
Bij diverse rassen zoals bijv. : Engelse Cocker Spaniel, Springer Spaniel